Nora Danish Kongsi Kisah Bersama Anak Sulung

Tersentuh membaca kapsyen Nora Danish buat anak sulungnya, Putra Rayqal Ramli yang menyambut hari lahir pada 7 Januari 2019. Nora bercerita pengalaman pahit manisnya ketika dia mengandungkan Rayqal.

View this post on Instagram

7th January 2009 at 11.40pm he was born. Putra Rayqal Ramli , the name Rayqal was given by his daddy. Yusuff was the actual plan but somehow saya akur dengan nama itu. 😶 When he was born , i was 26 years old. Membesarkan Rayqal dengan sendiri bersama bantuan my mother’s , Mama & Mummy @rajanoora 💜 merekalah suami saya ketika itu. From day one I did my check up mummy teman, sampailah masuk labour room nak melahirkan. 😍 I remembered my first argument that I had with mummy when Rayqal was still dalam pantang, mummy insisted untuk Rayqal tido Di rumah mummy & I was so upset. Hahah. Those days. Kalau semua nak tawu, Rayqal loves his Tah & Atok first , baru mommy dia n the rest. Heheh. That shows how much love Tah & Atok curahkan. & I am so blessed. Syukur sangat. Sebab tu pertalian antara kami tidak pernah putus walau macam mana pun. Cuz we are more like a family then ex in laws. To tell u the truth, i was weak , so weak semasa mengandungkan Qal. I cried every single day. & at the same time I needed to be strong for my baby, my fans,my family yang selalu support me day & night. I was lost. I had nightmares, i cudnt sleep well. I prayed everyday , baca yasin every solat & mama had to give me air to drink from Ustaz Harun Din just to make sure that I akan ok & will be ok. Something that I don’t want anyone in this world to experience. And Alhamdullilah , all that disappeared when I saw him 😍, my putra for the first time , I held him tight, & he opened his little sepet eyes n looked at me while I fed him. Then I realised..He is the reason. He is why! He is my kekuatan! He is my Anugerah! He is the love of my life & that time i know straight away that I will be OK! 😍 Rayqal’s father (Jejai ) & me, will always be a good friend, cuz we both know what is the best for the both of us. Semasa mahkamah nak bercerai pun kita boleh gelak gelak cuz ketawa kan orang lain dalam kandang mahkamah. Our relationship is one in a mil. Hahahha. Bro fer life ! I sedar & belajar banyak dalam Hal ini, Allah akan duga kita , mungkin sampai tidak tertanggung , tetapi ujian itulah yang akan buat kita jadi lebih baik di masa akan datang. #part1 #Littlecurahan #Qarlitoturns10

A post shared by Nora Danish (@noradanish) on

Betapa Rayqal sayang akan atuk dan neneknya. Malah Nora turut berkongsi cerita disaat masalah penceraiannya dahulu. Walaupun Nora mahupun Jejai sudah berpisah tetapi persahabatan mereka masih baik. Itu yang perlu sebenarnya. Lagipun masing-masing sudah ada kehidupan sendiri.

View this post on Instagram

I am better now , I am stronger , selalu bersyukur, tak cepat melatah, selalu berfikiran positive , fikir Yg baik tentang orang lain, semua kerana PENGALAMAN. Jadi setiap apa yg terjadi dalam diri kita, kita hadapi dengan senyuman & sentiasa berfikir, Ada… nanti di depan sana…. KEBAHAGIAAN. InsyaAllah. And about this cheeky loving caring boy , Rayqal. He is a blessing…💜 Dia la teman saya kesana kesini Dan layan my sewelness before I met my Nedim , imamku 😍 . U can tell from the pictures i posted. 🤣Thank u God for giving me this angel. Tidak ada lain yang saya mintak selain kebahagian buat anak anak saya dunia dan akhirat. 🙏🏼 Thank u all for ur wishes & prayers for my Teen baby. 😬😍😘 #part2 #littlecurahan #Qarlitoturns10

A post shared by Nora Danish (@noradanish) on

Selamat menyambut hari lahir yang ke 10 Rayqal.

Sumber IG Nora

About jambubatuonline

An entertainment and lifestyle website

View all posts by jambubatuonline →

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.