Apabila PU Amin Dapat Pesanan Daripada Pengurus Safiey Illias

Nampak gayanya isu Safiey Illias dan Nur Sajat mendapat perhatian. Malah ada menteri yang sanggup berjumpa mereka berdua. Sebelum ini video Safiey serta kapsyen memerli Nur Sajat. Malah Sajat turut membalas. Tetapi tidak tahu pula kebenararan kisahnya itu.

Terbaru Pencetus Ummah Amin turut memberi komen mengenai kedua mereka.

Haa itu dia. PU Amin sudah tegur. Namun teguran PU Amin itu menjadi isu di pihak Safiey.

Amboi. Nak jumpa PU Amin. Anda rasa teguran PU Amin itu kasar atau tidak? Adakah untuk kebaikan bersama atau hanya individu sahaja?

Assalamualaikum korang . Morning . Papepon , Terima kasih atas doa dan nasihat korang semua . Aku bersuara bagi pihak korang jugak . Kita buat benda ni sama sama. Sebab aku dan korang semua sayangkan generasi akan datang . Kita sayangkan anak anak lelaki kita . Kita sayangkan adik adik lelaki kita . Kita sayangkan ummat Muhammad . Kita sayangkan safi , sajat dan geng dorang . Kita nak masuk Syurga sama sama . Sebab tu aku sound sikit . Aku tak mencarut pon . Aku just kuatkan suara tanda tegas . Aku harap dia kembali . Aku harap dia tahu yang kita tak suka . Insyaallah , pada ALLAH aku berserah.. . To All Kunyit We Are Ummat Muhammad ! Pliss Jom masuk syurga sama sama . Kita jadi laki balik okay . Be Real Man , kembali fitrah . Aku orang first yang akan bagi support moral pada korang yang berubah .

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

Sabarlah PU Amin. Kadang-kadang tidak ada yang gemar ditegur. Namun ada juga ditegur ambil perkara tersebut sebagai motivasi. Sudah lepas tugas kita untuk menegur sesama Muslim.

Sumber Instagram PU Amin

About jambubatuonline

An entertainment and lifestyle website

View all posts by jambubatuonline →

Leave a Reply