Kisah Datuk Aliff Syukri Viral Lagi

Nampak gayanya tidak sampai seminggu, kisah Datuk Aliff Syukri menjadi sebutan. Sebelum itu Aliff telah hadir disalah sebuah acara terbesar yang mengabungkan ramai penjual barang, produk dan sebagainya.

Walaupun itu bukan acara Aliff, namun ramai yang marah kerana Aliff ketawa. Namun begitu, anda jangan tidak tahu, membaling wang sebenarnya adalah aktiviti wajib pihak penganjur.

Kemudian kisah lain pula muncul. Aliff dan isteri telah menghantar ketiga-tiga anaknya ke rumah orang lain untuk mengajar ketiga-tiga mereka. Namun tindakan Aliff itu telah dikritik juga.

View this post on Instagram

bkn senang nak didik anak supaya tau mcm mana erti kesusahan.. @ammarahyan @qadejah @baem_adham . . Saya mmg mengimpikan anak2 saya dihantar ke rumah orang yg biasa untuk belajar erti susah dan jgn terlalu selesa bila mempunyai mak ayah yg senang…berat sebnarya nak berpisah apatah lagi tgk semua menangis sampai saya sendiri berbelah bahagi nak teruskan atau tidak…tapi kami suami isteri tekad…ini cara kami didik anak kami.. supaya lebih dengar kata.. inyallah lps ni sy nak hntar sekolah pondok mcm sy dulu.. . . kalau nak tngok sambungan kehidupan sy dan family boleh subscribe youtube saya tvterlajaklaris kalau nak tngok episode mcm mana mereka meneruskan kehidupan tnpa kami.. @aididmarcello @mqproduction

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Kesian pula tengok mereka menangis. Aliff ada sebab sendiri untuk berbuat demikian.

View this post on Instagram

siapa setuju dgn saya?? kemewahan kekadang mnjadikan anak2 kita lalai…kpd makcik dan pakcik bawang..kenapa saya hantar sbb nak mereka belajar hidup berdikari pandai makan dan basuh pinggan,pandai kemas katil,pandai urus diri… sbb di rumah sy smua kerja diuruskan oleh pembantu rumah..siap dgn driver,bodygurad, gardener smua..jadi dia x rasa susah mcm saya rasa.. . Kita masing2 ada anak2…masing ada cara…..x perlu compare cara kita didik anak ok……masing2 ada cara…..sekurangnya2 mereka ingat bila mereka ada kat rumah x nak menolong x nak bantu buat kerja saya akan cakap kalau malas mama hantar rumah orang lagi..(dah tentu lah orang tu kita kenal rapat takkan kita nak letak rumah orang kita x kenal)😅😅 . . kalau nak tau apa yg akan berlaku dgn family dan anak2 sy.. jgn lupa malam ni #ohabangkosmetik …jam 9malam isnin di astro ria… kalau tak sempat plzz record ok atau boleh subscribe youtube saya tvterlajaklaris kalau nak tngok episode yg terlepas😘😘

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Itu dia penjelasan pasangan ini. Mungkin ada yang boleh kita ambil iktibar daripada apa yang dikatakan oleh Aliff dan isteri.

Sumber Instagram Aliff

About jambubatuonline

An entertainment and lifestyle website

View all posts by jambubatuonline →

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.