Ramai Selebriti, Pereka Fesyen Selar Isu 60 Kilogram

Nampak gayanya isu berat 60 kilogram menjadi gempak. Kami pasti anda tahu apa yang kami maksudkan. Nama pereka fesyen terkenal, Zaihani Mohd Zai atau lebih dikenali Kak Zai, menjadi panas gara-gara kenyataan yang dikeluarkan.

Wow! Apa perasaan anda? Disebabkan kenyataan itu, ramai yang menyelar Kak Zai. Bukan mereka yang berisi malah yang tidak pun. Ya lah, ramai juga rakyat Malaysia yang lebih 60 kilogram. Kadang-kadang, berat bawah 60 pun peha besar juga. Itu yang semua perlukan nutrisi seimbang. Tetapi yang berbadan kurang daripada 60 pun perlu nutrisi.

Kami kongsikan beberapa kenyataan balas daripada selebriti mahupun pereka fesyen tanah air Malaysia.

View this post on Instagram

Rasa terpanggil utk bersuara…terkejut dan terkilan membaca apa yang telah dikatakan. I have always respected you kak @zaihanimzain not juz as someone older but as a PERSON. But what you said in your caption is uncalled for and disrespectful towards people like ME and people in the #plussize category. There's a saying "If you don't have anything nice to say, don't say anything at all" you should have juz kept your thoughts to yourself. But then again..how could you even THINK of such a thing. Allah jadikan manusia atas dunia ni berbeza-beza…adakah kita ni cukup sempurna yang memberikan kita HAK untuk mengata atau mengutuk orang yang berbeza dari kita? Kenyataan/caption beliau ibarat menafikan hak dan menindas org berbadan besar utk bersama-sama dalam apa-apa acara atau hidup bermasyarakat. Don't spread such hatred. Kerana mentality seperti inilah yang membuat org berbadan besar rasa rendah diri dan selalu kurang keyakinan diri. Don't look down on US, we deserve some respect. #hatikenabaik #gemukataukurusyangpentingsihat #iamhappytobeme #proudtobeme #respectisearned #respectoneanother #youdontlivealoneinthisworld #hakmanusiasamarata #masingmasingadakelebihansendiri #oranggemukpunbolehberfesyen #Repost @zalifsidek (@get_repost) ・・・ "budak Gemok Takyah Datang Fashion Show Sebab Peha kiri kanan Melimpah" 😡 Terima Kasih 👎🏻 cc @zaihanimzain #kitabuatfashionshowsendirinanti #plussize #mostsylishfatboyintown #Repost @angah_lawaking with @get_repost ・・・ Bahasa tk seiring dengan umur, inilah jadi nya.. Menghina sesama manusia, whaddup 🤬🤨🤔 #KalauBudakKecikLamaAkuCili #MakcikZaihani have to do #PublicApology

A post shared by Syanie Hisham (@syanie_hisham) on

View this post on Instagram

Assalamualaikum dan selamat pagi! 💚 — Kenapa ada orang 60kg tapi nampak kurus je? —- Macam mana kalau seseorang tu berat nya 70kg, tapi tak gemuk kerana muscles mass nya yang lebih bukan fat mass? — Adakah dia juga tak boleh pegi fashion show? 😅 —— Berat seseorang itu tak menunjukkan samada gemuk atau tidak. Ianya juga tak menunjukkan bagaimana baik dan buruk hatinya. — Ada orang gemuk, baik budi bahasanya. Ada orang yang rasa tahu semua, menunjuk nunjuk ilmunya dengan bahasa dan perkataan yang bisa menyakitkan. Fikirlah. —- Everybody has their own battle in life. So it’s not fair to say to either yang gemok atau yang kurus. We are all human being. Semua kita punyai perasaan yang sama. —- Dont be judgemental dan mengata orang yang gemuk atau kurus. You think they are not worried? #isu60kg

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp) on

Apa pendapat anda? Itu baru sedikit yang kami kongsi. Sebenarnya banyak lagi. Namun jangan ribut-ribut ya! Jom tengok wayang!

About jambubatuonline

An entertainment and lifestyle website

View all posts by jambubatuonline →

One Comment on “Ramai Selebriti, Pereka Fesyen Selar Isu 60 Kilogram”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.