Chef Wan Dan Serina Luah Perasaan

Luluh hati melihat video apabila seorang anak mengadu kepada ibunya tentang kesakitan yang dialami olehnya. Paling tidak sangka, kesakitan itu adalah buatan daripada bapanya sendiri. Ini yang terjadi kepada anak perempuan Serina Redzuawan. Video Bella, anak Serina, telah dikongsi sendiri oleh bapa Serina, Prof Dato’ Chef Wan  di laman Instagramnya.

Sakit hati bila Rina sent me this video 3 weeks ago. Tapi saya simpan dalam hati. Semlm i whatsapp Rina and she said my x son in law refused to let her see the kids on weekdays anymore and only on weekend saja. Reason since he was caught berkhalwat and taken to the balai police and narrated by the children themselves and even the kids Nanny that he quickly terminated takut all his wrong doing was expose and now he is angry and use this as a weapon to get to her! I have been very patience not to speak openly about this bullying not just my daughter sahaja yg kena tetapi this arrogant bastard even to that to me to stopped me from seeing my grandchildren just because i spoked the truth! Kau buat salah and u want to punished us anak beranak? Apa dosa saya? Selama ini saya sangat bersabar tak nak malu kan dia dan nak jaga maruah dia. Tapi he is such an ungrateful person always hostile and unkind to me from the day one he walked into my living room to asked for my daughter marriage. Memang jenis Mat Salleh kurang ajar. Hari Nikah air mata saya menitis kerana saya tahu this marriage will not last long. I told some of my friend sebelah mata dia pun saya tak boleh pandang. Tetapi kerana sayang anak saya turut kan hati saya untuk melepas kan tangan anak saya kepada dia. 😢😢😢😢 Hanya Allah sahaja yg tahu betapa remuknya hati saya tetapi i still put on that straight face and try to be happy for my daughter. I met a very important Coporate man last few days who say he work closely with my x son in law and he said " CW i feel sorry for u la..do u know he is one arrogant bastard and typical Mat Salleh dtg negeri orang nak tujuk lagak dia. He sent me an email asking me to buruk kan u after u exposed about the reason of your daughter divorce. The attack is vicious and its a personal attack against u! We all know u to well and how nice a person that u are." This whole drama is totally unnessary and indeed he is a selfish person to come to this decision. When they divorce the judge gave him a temporary custody of the kids as Rina wanted to settle down and let the kids have their usual life. I was pissed off with my daughter to have make that decision with out me knowing..Cont

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Continue….She should have exercise her right as a mother to take the kids custody instead of giving this bastard a chance to manupulate and bully her constantly bila nak tengok anak nya. Dont u think this is such a typical story of how x husband or x wife get their revenge? Its ok he forget who he is messing around with pun! Even after this is expose and he take me to court kena masuk Jail pun saya sanggup kerana menegak kan kebenaran. What u want to do with yr private life nak bawa betina mana pun dlm rumah itu its non of my business. But he sendiri langgar perjanjian Mahkamah etc and with my grandchildren exposing to this i cannot accept this. Memang kurang ajar sampai bagi tahu Rina yg jika dia tak ada she cannot take my grandchildren to see me! How vicious is that? Selama ini saya have been very kind and took care of my grandkids so well. Its ok i told Rina kita ada Mahkamah Syariah untuk decide who will look after the children welfare esp they are under age. We have got imigration to stop the kids passport too melalui perintah mahkamah to leave this country too. Alang2 selok perkasam biar sampai ke pangkal lengan. Sarang tebuan jangan di jolok ! Gavin i have been very patience with u and enough is enough! U cannot take the law under yr own hand i am warning u or bully me or my daughter! Its just not fair when all i want is for you happy and your family to be happy and have peaceful life. Please take your shit some where else as indeed we are not bad people. Memang besar Cilaka punya manusia yg nak tunjuk lagak dia in this country! Dont fuck around with me ok. I will get u! See u in court!

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Rina already made a police report on his neligence that resulted in Bella eye being bruised that bad and to see the Dr too. However i am still suspicious of that bruise. Maid yg tahu pasal pasal Betina tu masuk rumah i was told was fire lepas kes kena tangkap tu which i find that too suspicious. Lawyer kita akan siasat dgn perinci nanti. Rupanya si bangsat ni masa still married to Serina sudah pun ada hubungan sulit dgn Betina ini. Baru la tahu after bukti2 terkeluar. Itu yg terus kawin lepas kena tangkap. Dah la dia tak mengaku dia agama islam dan mengutuk org Msia ni mcm2 pun tak akan nak bagi cucu2 saya pada dia untuk membesar kan. Budak2 itu boleh cerita lagi bapak tu bawa pi bar minum2 dgn kawan2 dia lagi. Memang kurang ajar dia ni.

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Panjang lebar Chef Wan meluahkan rasa sedih. Siapa tidak sedih apabila cucu diperlakukan sebegitu rupa. Umum mengetahui perkahwinan Serina dan Gavin Edward telah bernokhtah. Namun ada cerita lain pula yang berlaku apabila Garvin bertindak sedemikian rupa.

Setelah lama berdiam diri, Serina turut meluahkan rasa yang telah lama dipendam. Walau apa sekali pun semoga ia diselesaikan dengan secara baik dan secepat mungkin. Kesian anak-anak menjadi mangsa.

Assalamualaikum .Hari ni Serina akan bagi tau apa yg berlaku sebenarnya yg selama ini i pendam & tanggung kesedihan.Mungkin ramai yg dah baca Statement yg My Father keluarkan di IG Dia.Secara jujur I tak suka nak sensasikan hal peribadi keluarga, inikan pula berkaitan Anak Anak Serina. Memang sekarang I melalui Dugaan yg perit Bekas suami cuba membuli dan menyiksa emosi i sebagai Ibu, Gavin dengan sengaja juga pisahkan kasih sayang I dan anak anak.Dulu i boleh jumpa anak anak Hari Hari now dia hanya benarkan jumpa Hujung minggu itupun skejap sahaja.Pelbagai alasan dia kasi..dia busy kan anak anak dengan aktiviti sampai i tak berpeluang nak spend time ngan them. Memang kejam apa yg dia buat! I bersabar selama ni. Sehinggalah dia telah langgar perintah Mahkamah di tangkap Khalwat anak anak di rumah ketika tu.Ini dah malampau. I Risaukan akidah anak anak terjejas, Doakan Serina akan amik semula hak jagaan anak anak. Dulu kami buat persetujuan bersama Jaga Anak anak tinggal dengan bekas suami utk elak emosi anak anak tidak terjejas atas penceraian.Setiap kali balik sekolah i boleh jemput dan uruskan tengok semua aktiviti di rumah,kerja sekolah termasuk mengaji dengan Ustazah.But Now Dia tak benarkan i naik atas rumah dan amik anak sekolah lagi. Semua perjanjian bersama syarat & perjanjian di rekodkan di mahkamah Tapi Dia dah langgar perintah Mahkamah & Ubah undang sesuka hati halang i jumpa anak anak. Sekarang biarlah mahkamah yg tentukan segalanya.I hanya nak pembelaan Sebagai seorang Ibu dan tidak terniat nak pisahkan kasih sayang Ayah & Anak Anak.Serina mohon DOAKAN SERINA & KELUARGA .Buat masa ni I perlukan sokongan dari Semua.

A post shared by Serina Datuk Redzuawan (@serinaredzuawan) on

Sumber Instagram Chef Wan & Serina.

About jambubatuonline

An entertainment and lifestyle website

View all posts by jambubatuonline →

One Comment on “Chef Wan Dan Serina Luah Perasaan”

Leave a Reply