Zahiril Adzim Mahu Serahkan “Tempatnya” Kepada Anaqi

Ikatan keluarga sememangnya tidak dapat dipisahkan terutama antara anak, bapa dan ibu. Lagi sejuk perut ibu mengandung apabila anak yang dikandung untuk baik tingkah lakunya. Pasangan pelakon yang kadang-kala melatah, Zahiril Adzim dan Shera Aiyob bertuah kerana memiliki anak lelaki yang sangat bijak, Nadi Anaqi yang berusia empat tahun.

Posting yang dikongsikan oleh Zahiril di Instagram sangat menyentuh hati. Shera tidak berapa sihat tetapi ketika itu Zahiril berada di set pengambaraan. Risau dibuatnya kerana siapa yang akan melihat Shera. Tak akan Anaqi pula. Dia masih kecil. Tetapi apabila Zahiril bertanya akan perkembangan kesihatan Shera, jawapan yang diberikan membuatkan Zahiril berfikir sejenak.

View this post on Instagram

Hari tu dia demam. Daddy Mummy tak boleh tengok dia demam sebab dia asyik tido je. Lemah. Tak macam Anaqi yang sentiasa ke utara selatan, tak best. Bila dah sihat, baru active balik. Now Mummy dia pulak demam. . Bila Daddy kena pergi kerja dan tinggalkan Mummy yang tengah demam dengan Anaqi, Daddy terpikir. Janganlah diaorang ni bercakar lagi sebab Mummy tengah tak larat, demam tu. . Dua beranak ni memang asyik bercakar je tapi langsung takleh berpisah. Nak makan, nak minum cari Mummy. Nak mandi, nak buat homework, nak tido pun cari Mummy, semua benda pun cari Mummy. Kalau Mummy pergi hilang kejap je dah bising tanya mana Mummy. . Bila Daddy text Mummy dekat rumah tanya demam okay ke, Anaqi macam mana? . Mummy jawab, Anaqi jaga i hari ni. Dia yang tolong sapukan Essential Oil picit kepala I yang tengah sakit ni. Siap cakap, “Mummy relax je okay, nanti Mummy sakit”. Dia memang tak suka tengok Daddy or Mummy dia sakit. . Aku terdiam kejap dekat set sambil terfikir, yes, Anaqi memang boleh ambik alih tempat aku anytime kalau ditakdirkan aku takda satu hari nanti. Infact, aku rasa dia akan jadi lebih better dari aku. . Thank you Allah. Segala puji bagiMu.

A post shared by Zahiril Adzim (@zahiriladzim) on

Allah hai Anaqi. Baik sungguh budaknya. Sudahlah handsome, hati pun baik. Boleh jadi calon menantu ini. Anaqi pun boleh menyanyi. Tak percaya?

Comel kan? Semoga menjadi anak yang soleh ya Anaqi.

Sumber Instagram Zahiril & Shera

About jambubatuonline

An entertainment and lifestyle website

View all posts by jambubatuonline →

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.